Yamazaki
Το αριστοκρατικό ουίσκι της Ιαπωνίας...
Όταν σκεφτόμαστε ποτά όπως το ουίσκι, αμέσως το μυαλό μας πάει στην Σκωτία, την Ιρλανδία, την Αμερική, αλλά ποτέ στην Ιαπωνία.
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, οι Ιάπωνες εκτός από το παραδοσιακό Σάκε, παράγουν και αυτό το διάσημο ποτό.
Το Yamazaki είναι το παλαιότερο αποστακτήριο ουίσκι στην Ιαπωνία, από το 1923.
Τότε ανακάλυψαν οι Ιάπωνες ότι τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας τους, όπως το καθαρό κρυσταλλικό νερό και οι ακραίες αλλαγές στη θερμοκρασία μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία ωρίμανσης αυτού του ποτού.
Βασίζοντας την τεχνική τους στο σκωτσέζικο ουίσκι, κι αφού η σίκαλη ωριμάσει σε ιαπωνικά βαρέλια, το Yamazaki θεωρείται πλέον από τα πιο αριστοκρατικά ουίσκι στον κόσμο, όπου κάθε λάτρης του είδους, θα ήθελε να δοκιμάσει.
Το 12άρι Yamazaki είναι ο πιο διάσημος αντιπρόσωπος στο εξωτερικό, με τεράστιες πωλήσεις στην Αμερική και τιμή γύρω στα 190 δολάρια. Ελαφρύ, με ξηρές νότες μπαχαρικών και γεμάτη φρουτώδη γεύση, παλαιώνεται σε πολλά διαφορετικά βαρέλια, για να αποκτήσει τον χαρακτήρα του και να καταλήξει σε μπουκάλι.
Για όσους θέλουν πιο δυνατή πολυτέλεια υπάρχει το 18άρι, το 25άρι στην τιμή των 10.000 δολαρίων περίπου, και σε σπάνια κυκλοφορία και το 50άρι, όπου κατέχει και το ρεκόρ πώλησης στον κόσμο για Ιαπωνικό ουίσκι, όταν πουλήθηκε για 343.000 δολάρια...