"Οίνος ευφραίνει καρδίαν"...
Must στο γιορτινό τραπέζι...
Τουλάχιστον στους παλιούς είναι γνωστή η παραπάνω έκφραση που τυγχάνει να είναι απόσπασμα από ψαλμό.
Πράγματι ένα καλό κρασί, είναι από τα πιο ωραία συνοδευτικά ενός γεύματος, και ειδικά τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, είναι must, αν θέλουμε να κάνουμε την γιορτινή διάθεση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
Το neats για το τραπέζι των Χριστουγέννων και το έθιμο της γαλοπούλας ως κύριο πιάτο, προτείνει κάτι διαφορετικό, όχι ένα ελληνικό ή γαλλικό κρασί, αλλά ένα label που μας έρχεται από την μακρινή Αμερική.
Τα κρασιά ROAR της οικογένειας Franscioni καλλιεργούνται στην περιοχή των οροπεδίων της Santa Lucia του Monterey, περίπου έναν αιώνα τώρα, και είναι αποτέλεσμα του πάθους της οικογένειας αυτής, να αναδείξουν την αναμενόμενη δύναμη ενός αμπελώνα, συνδυασμένο με αρωματικά florals (άνθη), μπαχαρικά, αλλά και αρώματα φρέσκιας φράουλας, σκελίδας και μέντας.
Η μυρωδιά αυτών των κρασιών, πριν καν ξεκινήσεις να τα δοκιμάζεις, σε έχει κερδίσει αμέσως, και η μεταγενέστερη απόλαυση στον ουρανίσκο, απλά συνθέτει την τελειότητα...