Ρόδι
Το πιο παρεξηγημένο φρούτο...
Και μόνο τα μισά να ισχύουν απ' ότι λένε για τον βασιλιά των φρούτων, το ρόδι, αξίζει να το βάλουμε στην διατροφή μας σε καθημερινή βάση.
Εκτός από την τεράστια αξία του σε βιταμίνες Α, C και Ε, σε πληθώρα μεταλλικών στοιχείων (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο,) σε υδατάνθρακες και σε φυτικές ίνες, θεωρείται παραδοσιακά το φρούτο που φέρνει καλή τύχη, και αφθονία αγαθών στο σπίτι.
Η παράδοση θέλει να σπάμε το ρόδι κάθε πρωτοχρονιά για να εξασφαλίσουμε πλούτο, ευεξία και ευημερία όλο το χρόνο.
Η προέλευσή του είναι από την ανατολή και οι αρχαίοι Έλληνες το είχαν αφιερώσει στην θεά Ήρα, προστάτιδα του γάμου.
Όμως η δυσκολία του να καθαριστεί τόσο εύκολα όσο άλλα φρούτα, το έχουν βάλει στην άκρη από πλευρά ζήτησης, με αποτέλεσμα να έχει αραιώσει αισθητά η καλλιέργειά του, και να χρησιμοποιείται περισσότερο ως διακοσμητικό φρούτο.
Τι κι αν η δράση του μειώνει δραστικά την αρτηριακή πίεση, τι κι αν συμβάλει στην πρόληψη αλλά και την επιβράδυνση του καρκίνου του προστάτη, τι κι αν ρίχνει τον πυρετό, ή βοηθάει στην προστασία των μαλλιών και την νυχιών, το μέλλον του ως φρούτο δεν φαίνεται και τόσο ελπιδοφόρο...