Το διάσημο παστέλι Λάμπου
Στην Καλαμάτα ένα είναι το όνομα...
Η συνταγή του παστελιού είναι τόσο παλιά που αναφέρεται ακόμα και από τον Ηρόδοτο.
Πρόκειται για μία βόμβα υγείας που ατσαλώνει το ανοσοποιητικό σύστημα προσφέροντας σίδηρο, νάτριο. ασβέστιο και ενέργεια.
Από το 1950 που ο παππούς Ιωάννης Λάμπος ξεκίνησε στην Καλαμάτα την επιχείρηση του με το ζεστό, φρέσκο της ημέρας μαλακό παστέλι που κόβεται στην τάβλα μπροστά στον πελάτη, μέχρι και σήμερα 3 γενιές μετά, η συνταγή δεν άλλαξε.
Από το 1970 η επιχείρηση περνά σε βιοτεχνικό επίπεδο, συμπληρώνεται με παστέλι από βιολογικό μέλι και σουσάμι, ενώ δημιουργείται μία νέα συνταγή με κανέλα, αμύγδαλο και πορτοκάλι.
Τέσσερα ζαχαροπλαστεία (όπου μπορείς να βρεις κι άλλα προιόντα όπως δίπλες, μαντολάτα κλπ), περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι και εξαγωγές σε Ευρώπη και Αμερική.
Τα ξαδέρφια που συνεχίζουν την συνταγή του παππού, φανερώνουν την αγάπη που έχει το όνομα Λάμπου για να προσφέρει τόσα χρόνια την ίδια ενέργεια και γλύκα σε όλους τους πελάτες τους.
Μία ακόμα κλασική οικογενειακή επιχείρηση ανάμεσα σε τόσες νοικοκυρεμένες που υπάρχουν στην Ελλάδα και στηρίζουν την ελληνική οικονομία...
Ακολουθείστε μας στο instagram: https://www.instagram.com/neats.gr/