Θερίζει ο καρκίνος
Σωστή διατροφή για να νικήσεις μία από τις μορφές του...
Διαβάζοντας κάποιος τα general items (γενικά θέματα) του neats, θα εξακριβώσει ότι είναι βασικά δύο ειδών. Αυτά που θέλουν να ενημερώσουν και να μάθουν κάτι σε αυτόν που τα διαβάζει, και σε αυτά που ασκούν κριτική σε θέματα ή καταστάσεις που τα βρήκαμε ενδιαφέροντα, ως αναφορά.
Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για άρθρα που δίνουν ελευθερία να γράψουμε, να εκφραστούμε καλύτερα, για αυτό και είναι η αγαπημένη μας κατηγορία άρθρων.
Σε αυτό το άρθρο έχουμε σαν στόχο, να επιστήσουμε περισσότερο την προσοχή, σε μία από τις βασικότερες αιτίες θανάτου στον κόσμο, που ναι μεν είναι ο καρκίνος, αλλά αυτός που προκαλείται στο παχύ έντερο.
Γενικά είμαστε της άποψης ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, αν θέλεις να τα βάλεις κόντρα με αυτή την ασθένεια, όσο κι αν αυτό είναι εφικτό. Δεν θέλουμε να πείσουμε κάποιον που θα διαβάσει τα παρακάτω, ότι αν κάνει τα συγκεκριμένα δεν θα του χτυπήσει την πόρτα σίγουρα η ανίατη αυτή αρρώστια. Απλά το να κάνεις ορισμένα αρνητικά πράγματα συνέχεια στον εαυτό σου, είναι σίγουρο ότι το ρισκάρεις, ότι προκαλείς με την υγεία σου, ότι αργά η πιο γρήγορα από το συνηθισμένο θα τα βρεις μπροστά σου.
Μας θυμίζει ένα αυτοκίνητο που οδηγείται στο maximum σε όλη την διάρκεια μίας διαδρομής από τον οδηγό. Κάποια στιγμή θα εκτροχιαστεί, θα γίνει το λάθος. Φυσικά το αυτοκίνητο μπορεί να πηγαίνει σιγά και τυπικά στο δεξί μέρος μίας εθνικής οδού (σαν την ήρεμη ζωή ενός ανθρώπου που προσέχει την υγεία του), και ξαφνικά από το αντίθετο ρεύμα, να έρθει κάποιο άλλο όχημα και να πέσει επάνω του, προκαλώντας θάνατο.
Όμως δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες να συμβεί, όταν ξεκινήσεις για παράδειγμα από Αθήνα για Πάτρα, και σε όλη τη διαδρομή οδηγείς σαν τρελός με 150 - 180 χιλιόμετρα, κάνεις συνεχώς προσπεράσεις, δεν κόβεις στις στροφές. Είναι θέμα χρόνου να μην φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου.
Στην περίπτωση λοιπόν του καρκίνου στο παχύ έντερο, οι προφυλάξεις που οφείλεις να πάρεις, έχουν να κάνουν με την διατροφή κυρίως. Κάτι που μπορεί να κοντρολάρει κάποιος από μόνος του, και δεν εξαρτάται από κάτι γενικό όπως για πχ η μόλυνση του περιβάλλοντος, ή μία περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, ή ακόμη και κληρονομικότητας.
Σταματήστε να τρώτε σε καθημερινή βάση κόκκινο κρέας, κυρίως μοσχαρίσιο και χοιρινό. Ακόμη χειρότερο να καταναλώνετε κάθε μέρα επεξεργασμένο κρέας. Μπορεί να είναι σούπερ νόστιμα, το μπέικον, το ζαμπόν, τα λουκάνικα, η πάριζα, η μορταδέλα, αλλά αυτή είναι η αποστολή τους. Να σε ξεγελάνε με τη γεύση τους για να τα καταναλώνεις.
Επίσης αν ήδη από μικρή ηλικία οι γονείς σας έκαναν χοντρούς, ξεκινήστε δίαιτα. Μην καπνίζετε τουλάχιστον σαν μανιακοί και μην πίνετε συνέχεια αλκοόλ. Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι Αρχαίοι.
Ειδικά μετά την ηλικία των τριάντα, πρέπει να βάλετε στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα την κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά, το ρύζι και τα ψάρια.
Ακολουθείστε όσα αναφέραμε και σίγουρα θα δείτε μία ανακούφιση, μία φυσική ευεξία στον οργανισμό σας, όσο θα μεγαλώνετε...